Niz neistina se nastavlja: Lindelof, Zjelinski i Terije nisu imali problema sa srcem zbog vakcina

1777

Niz se nastavlja – svaki sportista koji doživi zdravstvene probleme na terenu odmah se obilježava kao „žrtva vakcine“.

U posljednjih nekoliko sedmica objavili smo više tekstova na ovu temu i poruka i pouka svih analiza je ista – sportisti ne doživljavaju problem zbog vakcine.

Sada su „na nišan“ dezinformatora došli štoper Mančester Junajteda, Viktor Lindelof, vezni igrač Napolija Pjot Zjelinski i napadač Rena Martin Terije.

Iako je u prvobitnoj objavi pisalo:

„LUDILO…..‼ Onaj ubijeni NEMAČKI DOKTOR je pričao o ovome…. ….spominjao je kako dolazi do infarkta kod sportista….“

Objava je izmijenjena i ostala je fotografija kojom se tvrdi da su pomenuti fudbaleri imali zdravstvene probleme zbog vakcine. Teoriju zavjere o „ubistvu“ njemačkog doktora već smo analizirali u jednom od prethodnih članaka.

Tačno je da su Lindelof, Zjelinski i Terije imali probleme sa disanjem i bolove u grudima tokom meča. Ono što je svakako tačno je i da nema dokaza da su problem doživjeli zbog vakcine. Mančester Junajted oglasio se vrlo brzo nakon što je Lindelof napustio meč protiv Noriča zbog zdravstvenih problema.

„Viktor prolazi kroz seriju istraga iz predostrožnosti. Oporavio se od epizode koju je iskusio tokom meča. Sve indikacije govore da slučaj nije povezan sa COVIDom“, naveli su iz Junajteda.

Viktorova supruga, Maja Nilson Lindelof otkrila je u svom tekstu za „Elle“ da se fudbaler dobro osjeća i da nosi monitor za srce kako bi se utvrdilo da li ima srčanih problema.

„Čini se da je sve u redu. Čekamo rezultate testova koji će biti završeni sjutra“, napisala je supruga švedskog fudbalera.

I Pjotr Zjelinski iz Napolija osjetio je slične probleme kao Lindelof. Njegov klub takođe se oglasio o zdravstvenom stanju svog igrača. Iz Napolija su saopštili da je Zjelinski prošao niz testova nakon respiratornih problema i da su svi rezultatu bili negativni.

Podsjetili su i da je Zjelinski prošle godine bio zaražen koronavirusom, zbog čega je pauzirao tri sedmice.

Na kraju, Martin Terije. Francuski krilni napadač napustio je meč nakon 30 minuta igre. Njemu, nažalost, nije prvi put da ima zdravstvenih problema na terenu. On se u januaru prošle godine kada je igrao za Lion, dakle, prije nego je krenula masovna vakcinacija, onesvijestio tokom meča. Njegov tadašnji klub saopštio je da se Terije onesvijestio zbog sniženog krvnog pritiska.

Jedan od vodećih sportskih kardiologa u Velikoj Britaniji, Sandžej Šarma, glavni istraživač i profesor sportske kardiologije na Univerzitetu Sent Džordž, koji sarađuje sa engleskim Fudbalskim savezom (FA) objasnio je da jeste zabrinjavajuće to što odjednom vidimo više mladih muškaraca koji predstavljaju zdravi dio društva da imaju srčanih problema. „Da li imamo problem? Da li ove ljude testiraju kako treba? Da li im fudbal to radi? Da li postoji nešto u vazduhu što povećava broj slučajeva? Ja držim otvoren um.

„Svi prebrzo donose zaključak da je ovo povezano sa kovidom, ili još gore, da je u pitanju miokarditis izazvan vakcinom. Mogu vam reći da Eriksenov slučaj nije povezan sa vakcinom, ni Aguerov, niti Flekov niti Vejkov“, navodi Šarma.

Podsjetio je da je 2003. godine na terenu od srčanog udara preminuo Mark Viven Foe, a da je Fabris Muamba, takođe tokom meča, preživio jak srčani udar. On smatra da veći broj srčanih problema može biti i posljedica toga što se igra značajno ubrzala i manjka odmora kod fudbalera od 2020. godine.

Šarma je ukazao da igrači u Engleskoj prolaze kontrole svake dvije godine, dok su u starosnom dobu od 16 do 22 godine života, nakon čega klubovi preuzumaju brigu o njima i najčešće im provjeravaju zdravlje svake godine. Od srčanih problema, istakao je, svake godine u Engleskoj umre više od 600 ljudi mlađih od 35.

Ovu objavu ocijenili smo kao dezinformaciju.

Ocjenu “Dezinformacija” dobija medijski izvještaj koji u sebi sadrži “miks” činjenica i netačnog ili poluistinitog sadržaja. U ovakvim slučajevima, mediji ne moraju nužno biti svjesni netačnih informacija koje su objavljene zajedno sa istinitim. Takođe, ovom ocjenom biće tretirani i izvještaji koji imaju lažne atribucije ili naslove koji ne oslikavaju tekst u smislu tačnosti informacija.