Policiju opet „guraju“ među demonstrante: Jedan transparent ne znači pridruživanje protestima

681
rus-ubistvo

Policija je podržala proteste protiv kovid propusnica, policija se pridružila demonstrantima, policajci skinuli šljemove i podržali proteste…

Ovo su samo neke od objava koje redovno obilaze društvene mreže, a koje plasiraju protivnici vakcinacije i negatori pandemije.

Ovakve tvrdnje širile su se za policiju u Francuskoj, Italiji, Austriji i jedino što im je zajedničko jeste da su netačne.

Na red je opet došla austrijska policija.

Na snimku vidimo da transparent nose lica u civilu i svakako se ne može sa sigurnošću tvrditi da su policajci, iako treba uzeti u obzir da je moguće da su u pitanju policajci koji nijesu na dužnosti.

U izvještajima sa protesta koji je održan u Beču nigdje se ne pominje da se policija pridružila demonstrantima, naprotiv, imamo izvještaje o brojnim hapšenjima izgrednika na istom tom protestu

Dakle, hapšenja i gađanje policije vatrometom i limenkom teško se mogu protumačiti kao „pridruživanje policije protestima“, kao što nijedan transparent koji nose ljudi u civilu ne znači da se policija pridužila protestima.

Zbog toga, ova objava dobija ocjenu manipulisanje činjenicama.

Ocjenu “Manipulisanje činjenicama” dobija medijski izvještaj koji koristi poznate i tačne činjenice, ali ih interpretira na obmanjujući način. Ovi izvještaji uglavnom koriste tačne informacije za izvođenje netačnih zaključaka ili tvrdnji, čime usmjeravaju zaključke konzumenata medijskog sadržaja u pogrešnom smjeru u odnosu na stvarno značenje predstavljenih činjenica.