Steaua nije zabranila vakcinisanim fudbalerima da igraju

840
steaua-vakcinacija

Svijet fudbala pod budnim je okom fanova širom svijeta. Zbog toga, ne čudi da se upravo neistinama o fudbalu, fudbalerima i svemu što okružuje taj sport, vakcina protiv kovida pokušava predstaviti kao štetna po zdravlje. 

Nakon niza laži o zdravstvenim problemima fudbalera, navodno nastalih nakon vakcinacije, došlo se do neistine da pojedini evropski klubovi zabranjuju igračima da se vakcinišu ili igraju vakcinisani. 

Takva neistina pripisana je rumunskom klubu Steaua, tačnije vlasniku kluba, kontroverznom Điđiju Bekaliju. 

„Vlasnik kluba zabranio igranje cijepljenim igračima: Ma ostaju bez snage, ne mogu trčati“, naslov je „skrinšota“ koji se podijelio na Fejsbuku a koji zapravo objavljen na portalu Dnevno.hr.

“Možda ćete se smijati, ali to bi moglo biti točno. Oni koji su cijepljeni ostaju bez snage. To je nešto znanstveno”, navodno je izjavio Bekali.

Bekali, vlasnik FCSB-a, odnosno kluba koji je nastao iz čuvenog velikana Steaua, poznat je po mnogim rasističkim i homofobnim izjavama

Ipak, netačno je da je zabranio vakcinisanim fudbalerima da igraju mečeve. To je za Rojters potvrđeno iz Bekalijevog kluba.

„Nije tačno da vakcinisani igrači neće igrati. Imamo više od 12 vakcinisanih igrača“, rekao je portparol kluba.

Dakle, jasno je da je u pitanju lažna vijest. 

Ocjenu “Lažna vijest” dobija originalni medijski izvještaj (u potpunosti proizveden od strane medija koji ga je objavio) koji u sebi sadrži činjenično pogrešne tvrdnje ili informacije. Za sadržaje koji se ocjenjuju kao lažne vijesti može se pouzdano utvrditi da su kreirani i diseminirani sa namjerom da dezinformišu javnost, to jest da tvrdnju koja je u potpunosti lažna predstave kao činjenicu.

In this article