pandemija-teorija-zavjere

Predviđanja da će nas vakcinama čipovati, smanjiti populaciju, tvrdnje da su pandemiju koronavirusa izmislili dominirale su društvenim mrežama u protekle dvije godine.

Sada, isti oni koji su širili dezinformacije i lažno pominjali pandemiju i vakcinaciju nas “upozoravaju” da postoji ,,zli plan” i da će nas, kada se COVID-19 agonija završi, dočekati novi smrtonosni virusi.

Plan razvoja pandemije i zaraznih bolesti koje dolaze slikovito je prikazan u jednoj Fejsbuk objaviKraljević Marko III, svoje navodno otkriće, podijelio je sa pratiocima. Nakon infekcije Covid 19 koja se završava 2022. godine, strelica ukazuju da nam slijedi Marburg virus koji će harati do 2024. dok će poslije jednogodišnje pauze, dakle od 2025. godine, nastupiti pandemija Spars i nastaviti ,,smrtonosni niz” sve do 2028. godine.

Prema riječima iz komentara, korisnicima je ,,jasno sve” uprkos tome što je autor posta, paradoksalno njegovim uvjerenjima, i sam pripisao zasluge teoretičarima zavjere. Oni su, kaže, za sve bili u pravu iako je naš tim na hiljade puta dokazima potkrijepio i raskrinkao njihove teze.

Da li se pandemiji nazire kraj ove godine te da li će koronavirus postati endemska bolest, to stručnjaci još uvijek ne znaju, ali ono što mi znamo jeste da nema nikakve plandemije.

Marburg virus koji nam navodno tek slijedi već je identifikovan još u 20. vijeku i nije nepoznanica. Na zvaničnoj stranici SZO nalazi se detaljna analiza virusa a o istom možete čitati na našem sajtu. Ovaj nadasve smrtonosni virus registrovan je prethodne godine i u Africi a ta vijest je, pretpostavimo, poslužila kao inspiracija za sadašnji osmišljeni tok pandemija.

O Spars scenariju kao našoj budućnosti pričaju teoretičari zavjere, objašnjavajući kako smo upali u šake određene elite koja zbog novca  ,,pušta” laboratorijske zaraze. Međutim, riječ je zapravo o izmišljenom patogenu Spars-u koji je nastao za potrebe projekata univerziteta Džons Hopkins iz 2017. godine kako bi, hipotetički, bile predstavljne i razriješene dileme vezane za neke moguće pandemije. Takvo objašnjenje stoji na sajtu prestižnog univerziteta iako je u više navrata preokrenuto u korist onih koji argumentuju bez dokaza.

Kako sada, nakon ovakvog pojašnjenja da Marburg postoji od 1967.godine a Spars je dio vježbe na fakultetu, prikazani redosljed pandemija nema smisla, analizirana objava dobija ocjenu teorija zavjere.

Ocjenu “Teorija zavjere” dobija medijski izvještaj koji daje neistinit ili neprovjerljiv opis neke pojave, događaja ili osobe, predstavljajući ih kao dio ili rezultat skrivenog plana (“zavjere”). Za ovakve sadržaje karakteristično je da iznose niz tvrdnji, predstavljenih kao činjenice, između kojih se utvrđuju uzročno-posljedične veze, bez nuđenja bilo kakvih kredibilnih dokaza.

In this article