Za otvaranje frižidera u marketima vam ipak neće trebati “čip” iz vakcine

2474

Riječi ,,vakcina” i ,,čip” u jednoj rečenici iskazuju mračna predskazanja koja nijesu uspjela zaobići nijednog korisnika društvenih mreža. Razni samouki eksperti tvrde da nam putem vakcine protiv koronavirusa ubrizgavaju mikročipove.

NEĆETE moći ni da kupite, ni da prodate…..

……pisano još pre 2000 godina…..

PROČITAJTE i POGLEDAJTE…….

Mašine za frižidere su napravljene od super debelog metala i stakla koje će se koristiti za

sprečavanje kupaca da kupuju hranu i piće.

Opremljeni su infracrvenim zracima koji otkrivaju da li je ŽIG prisutan na vašoj desnoj ruci…….

Mnogo puta smo čuli da će se čipovima kontrolisati svaki naš pokret, a sada je jedan od dežurnih korisnika na Facebooku, koji neprestano objavljuje antivaksersku propagandu i čije smo navode upravo o čipovanju više puta raskrinkali, prenio video u kojem tiktoker demonstrira kako će za korišćenje automata sa hranom, pićem i hemijom, biti neophodno prisloniti čipovanu desnu ruku ili čelo.

Pojašnjava, takođe, da je to plan odavno jer, iako je za sada frižider otključan, oduvijek postoje ,,skeneri” pa uskoro nećemo moći da kupimo potrepštine bez žiga. Ipak senzori koje pominje služe da potvrde da je usluga izvršena ili novac vraćen, odnosno PIR senzori registruju da li se osoba približava mašini. Pokazuju da pametna tehnologija radi za nas, ali nema dokaza da je potreban čip kako bi se aktivirala mašina.

Neistine o ovakvim frižiderima kružile su intenretnom i ranije, a naš tim ih je već raskrinkao.

U pitanju su digitalna vrata za frižidere a njihov cilj je reklamiranje proizvoda. Proizvođač ovih vrata sa ekranima je kompanija CoolerScreens a pojedini marketi u Sjedinjenim Američkim Državama su već testirali njihov proizvod. Kamere na ovim frižiderima, objašnjavaju proizvođači, postavljene su kako bi se reklame na ekranima prilagođavale osobama koje stoje ispred njih, odnosno ukoliko kamera ispred frižidera snimi starije građane, na ekranima će se pojaviti reklame za proizvode koje njihova generacije više kupuje.

Pandemijske laži o čipovanju demantovali smo u više navrata.

No, iako čipovanje ljudi postoji još od kada je 1998. naučnik Kevin Warwick ugradio čip u svoje tijelo zbog eksperimenta, to ne funkcioniše baš kako korisnik zamišlja.

Da se čip ne može ugraditi putem konkretno pomenutih vakcina protiv koronavirusa objašnjavaju i naučnici time da se Covid-19 vakcine daju kroz igle koje imaju unutrašnji prečnik između 0,26 i 0,41 milimetara, a recimo, čip sa 5G funkcionalnošću je malo manji od novčića i ne može proći kroz iglu. Najmanja radio-frekventna identifikacija, ili RFID čip iako veličine samo 0,125 milimetara, nije funkcionalan ako nije pričvršćen na antenu koja tako čini sistem veličine zrna pirinča i za koji bi bio potreban špric oko 13 puta veći od onog koji se koristi za ubrizgavanje vakcine, prenio je CNBC.

Jovan Osterlund, osnivač RFID čip sistema koji pod svojom kožom ima četiri čipa, potvrđuje  u video snimku da je za ugradnju potrebna igla veća od ove za vakcine. Takođe, dodaje da se vakcine protiv koronavirusa ubrizgavaju najmanje 2,5 cm u guste mišiće, daleko dublje od Biohak čipova koji idu ispod kože.

I na kraju, ako vlastodršci žele da dođu do vaših ličnih podataka, vakcine su komplikovan put jer su sve lične informacije postavljene na društvenim mrežama, u kreditnim karticama, pasošima, zdravstvenim knjižicama i prilično su dostupne te ovaj tekst ocjenjemo kao teoriju zavjere i manipulisanje činjenicama.

Ocjenu “Teorija zavjere” dobija medijski izvještaj koji daje neistinit ili neprovjerljiv opis neke pojave, događaja ili osobe, predstavljajući ih kao dio ili rezultat skrivenog plana (“zavjere”). Za ovakve sadržaje karakteristično je da iznose niz tvrdnji, predstavljenih kao činjenice, između kojih se utvrđuju uzročno-posljedične veze, bez nuđenja bilo kakvih kredibilnih dokaza.