Šahovnice, uništavanje pravoslavlja i ajkule

384

Da li ste znali da se sportski aerodromi u Crnoj Gori farbaju u boje šahovnice kako bismo se „tiskali“ Hrvatskoj? Nismo ni mi. Razlog je prost – to je neistina, iako su brojni portali pokušali da nas nauče da to zapravo i nije baš toliko standard koliko je provokacija za jedan dio crnogorskih građana.

A da li ste čuli da je američki kongresmen Džejmi Raskin rekao da Rusiju treba uništiti jer je pravoslavna zemlja sa tradicionalnim vrijednostima? Nismo ni mi, jer to Džejmi Raskin nikada nije rekao. To je rekao, „parafrazirajući“ Raskina, drugi Amerikanac, Taker Karlson, koji nije baš najpoznatiji po širenju provjerenih tvrdnji. Ipak, regionalni mediji su bez pogovora, a što je još crnje, bez provjere, prenijeli da je Raskin rekao nešto što je rekao Karlson.

A ništa je to naspram toga da je premijerka Britanije izgleda kriva za eksplozije na Sjevernom toku. Niste pročitali? Mi jesmo. Nekim medijima je ipak bilo nedovoljno sumnjivo što su te informacije krenule sa Tvitera Kima Dotkoma, kao ni Mariji Zaharovoj koja je rekla da je samo interesuje da li je Tras umiješana i da li je Entoniju Blinkenu javila – a to ti je završeno, brat.

A sigurno niste čuli zakon u Kaliforniji legalizuje ubistva novorođenčadi starih do 28 dana a sve kako bi prljavi liberali i liberalke mogli da abortiraju djecu po vazdan? I ako jeste to čuli ili pročitali – u pitanju je laž. Nema takvog zakona u Kaliforniji, niti iđe drugo na svijetu.

Jeste da je ljetnja sezona odavno prošla, ali izgleda je ajkula od šes’ i po metara pojela čovjeka u Budvi? Jeste – ali prije samo 67 godina, ali kao da je to bitno. Ajkula od šes’ i po metara je ajkula od šes’ i po metara.

A morali ste znati da je pokojni Šon Koneri još odavno rekao da je Kosovo trebalo ostati u sastavu Srbije, jer, što je to Kosovo posebno da može dobiti nezavisnost a Konerijeva Škotska ne može? Teško ste to mogli znati jer Koneri nije to rekao. Uzalud demanti i činjenica da se on jednostavnim guglanjem može pronaći.

Da li ste znali da je još 1909. godine u Knjaževini Crnoj Gori obavljen je popis po nacionalnoj pripadnosti po kome se oko 95% građana Crne Gore izjasnilo kao Srbi? A kako ćete i znati kad se to nije desilo jer se na popisu 1909. godine uopšte nijesu prikupljali podaci o nacionalnosti.

Za kraj, vjerovatno niste znali ni to da se u gradovima Njemačke održavaju protesti u znak podrške Rusiji. Opet, kako biste i mogli kad to spada u kategoriju – nije se desilo.

Sva ova pitanja potekla su iz druge polovine novembra. Sva ova pitanja pokazuju nam da dezinformacije ne biraju temu, da im se miješaju boje, da stavljaju tuđe riječi u usta, da im nije bitan izvor, da im je nebitna vremenska razlika od 67 godina, da im nije stalo do istorijskih činjenica. Sve ovo za 15 dana novembra.