Uprkos brojnim informacijama relevantne ljekarske struke o značaju vakcina u suzbijanju pandemije koronavirusa i  brojnim člancima u kojima su razobličene lažne tvrdnje da vakcine izazivaju sterilitet, da sadrže genski materijal i da su sredstvo za stvaranje novog svjetskog poretka u kome će se ljudi kontrolisati društvenim mrežama, i dalje se šire neistinite informacije o vakcinama.

Portal Srbin.info je na svojoj Fejsbuk stranici podijelio intervju sa Vladimirom Nikićem za koga se navodi da je pomorac iz Bara i vođa kovid ustanka u Crnoj Gori.

Taj intervju objavljen pod nazivom “Vođa kovid ustanka u Crnoj Gori: Ne smijemo dozvoliti korona teror u Srbiji i Crnoj Gori” obiluje brojnim lažnim informacijama u vezi vakcina, veterinarskog lijeka ivermektin, kao i već poznatom teorijom zavjere da se pandemija koristi za stvaranje novog svjetskog poretka i smanjenja ljudske populacije.

U odgovoru na jedno od pitanja Nikić govori o vakcinama i kaže:

“Sve što se o tzv. vakcini može da se sazna od nepotkupljivih imena iz struke jeste da se radi o genskom tretmanu sa sintetičkim patogenom, stvorenom zarad Nove normalnosti u službi Velikog reseta u kome je čovjek predviđen da traje neko vrijeme, a onda da oslobodi životni prostor tako što će umrijeti ili uopšte neće dati potomstva”.

Tvrdnje Nikića da su vakcine genski tretman sa sintetičkim patogenom nijesu istinite. O sastavu vakcina već smo pisali ranije, kao i o tome da vakcine ne modifikuju genetski materijal čovjeka.

Stavovi Nikića da su vakcine stvorene “zarad Nove normalnosti u službi Velikog reseta u kome je čovjek predviđen da traje neko vrijeme, a onda da oslobodi životni prostor tako što će umrijeti ili uopšte neće dati potomstva” spadaju u teorije zavjere.

Pisali smo i o sličnim teorijama zavjere da su vakcine sredstvo za smanjenje populacije, a dokazali smo i da vakcine ne utiču na potomstvo.

Takođe, teorija zavjere o “Velikom resetu”, zloupotrebom knjige Klausa Švaba i Tijerija Malerea, “COVID19: Veliki reset”, široko je rasprostranjena na internetu. I ovoj neistini smo pisali ranije.

Inicijativa „Veliki reset“ potekla je od Svjetskog ekonomskog foruma u junu 2020. godine, a sadrži plan o mogućim načinima oporavka zemalja nakon pandemije.

Nikiću je u intervjuu postavljeno i pitanje “Često u svojim objavama koristite sintagmu „crni mantili“? Ko su oni?” na koje on odgovara:

“To su oni ljekari koji su odbacili normativnu etiku u medicini, kojima smo u početku aplaudirali sa balkona, a koji su se u međuvremenu odrekli zakletve i stavili u službu globalističkog projekta depopulacije, u otvorenom ratu protiv Boga i čovječanstva. Samo nas mali i hrabri broj bijelih mantila uči da su Indija, Japan i Argentina dokazali onome što zovemo koronom, tako što su koristili i dalje koriste jeftini lijek ivermektin. Crni mantili podržavaju ubrizgavanje medicinskog uređaja, da bi indukovali bolest. Nije im cilj da izazovu imunološko-prenosni odgovor, već da stvore redove ispred apoteka i popune bolnička odjeljenja i groblja.”

Neistinite su tvrdnje da Indija i Japan koriste lijek ivermektin za liječenje korone što smo već utvrdili.

Da se Ivermektin ne koristi u liječenju korone u Argentini objavio je portal Columbiacheck.com u svom tekstu.

“Svjetska zdravstvena organizacija i Nacionalna uprava za hranu, ljekove i medicinsku tehnologiju u Argentini (ANMAT ) i dalje ne preporučuju upotrebu ivermektina kao tretmana za novi koronavirus”, prenosi Columbiacheck u čijem tekstu je dostupan i link za studiju   ANMAT-a na tu temu.

Nikić u intervjuu upoređuje trenutnu situaciju u Evropi sa nacističkom Njemačkom iz 30-tih i 40-tih godina prošlog vijeka i kaže da se “Hitlerov duh povampirio i obuzeo globalne eugeničare, političare, njihove vladaoce, koji skupa sprovode Agendu 2030, po običan narod nimalo prijatan scenario: vi mnogi treba da imunizovani umrete, a mi izabrani i nevakcinisani ćemo da preživimo”.

Pisali smo i o teorijama zavjere koje se odnose na dokument Ujedninjenih nacija u vezi Agende 2030 za održivi razvoj, a o kome teoretičari zavjere šire informacije da sadrži plan za uspostavljanje novog poretka u kome će cijeli svijet biti stavljen pod kontrolom jedne centralne vlade.

Objavu ocjenjujemo kao teoriju zavjere. Ocjenu „Teorija zavjere“ dobija medijski izvještaj koji daje neistinit ili neproverljiv opis neke pojave, događaja ili osobe, predstavljajući ih kao dio ili rezultat skrivenog plana („zavjere“). Za ovakve sadržaje karakteristično je da iznose niz tvrdnji, predstavljenih kao činjenice, između kojih se utvrđuju uzročno-posljedične veze, bez nuđenja bilo kakvih kredibilnih dokaza.